OleoWita

Szczególnie polecamy

 

 

Zdjęcie

Olej lniany
Tłoczony metodą „na zimno” zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe: linolenowy (omega-3) i linolowy (omega-6) oraz oleinowy (omega-9), jak również nasycone kwasy tłuszczowe.

 

Olej z pestek malin
Tłoczony metodą „na zimno” zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe: linolenowy (omega-3), linolowy (omega-6). Zawiera wyjątkowo wysoki poziom karotenoidów, alfa i gamma tokoferolu.

Olej rzepakowy tłoczony na zimno

Olej rzepakowy tłoczony metodą „na zimno” jest bogaty w witaminy takie jak:
  • A,
  • D,
  • E,
  • K,
jednakże ilość witaminy E jest wielokrotnie wyższa niż w innych dostępnych w sklepach olejach roślinnych. Witamina E to przede wszystkich pogromca wolnych rodników, stosuje się ją do leczenia bezpłodności, w chorobach serca, miażdżycy jak również zaburzeniach mięśniowych.

Olej rzepakowy zimnotłoczony zawiera również nienasycone kwasy tłuszczowe NNKT:
  • linolenowy (omega-3),
  • linolowy (omega-6),
  • oleinowy (omega-9),

które są niezbędnym elementem diety człowieka. NNKT obniżają poziom złego cholesterolu LDL bez równoczesnego redukowania poziomu HDL.

Zapotrzebowanie osoby dorosłej w ciągu doby na kwasy OMEGA-3
pokrywają około 2 łyżeczki OLEJU RZEPAKOWEGO tłoczonego metodą „na zimno”.

Wykorzystywany do przygotowania takich potraw jak kapusta, śledzie, surówki, sałatki, ryby, racuchy i inne. Ponadto doskonale nadaje się do pieczenia, duszenia i krótkiego smażenia.

Przechowywać w szczelnie zamkniętych opakowaniach w lodówce.






Uwaga!
Olej dostępny również w wersji aromatyzowanej.
Do wyboru olej aromatyzowany czosnkiem, ostrą papryką oraz ziołami (możliwość wyboru własnej kompozycji).